У початок

«Казмунайгаз» з Rosneft Deutschland домовилися про постачання нафти

Казахстанська національна нафтогазова компанія «Казмунайгаз» (КМГ) і Rosneft Deutschland підписали договір про щомісячні постачання 100 тис. тонн нафти на нафтопереробний завод PCK Raffinerie у німецькому місті Шведті до кінця 2023 року, повідомила прес-служба КМГ.

Продавцем нафти виступає дочірня організація АТ НК «Казмунайгаз» — KazMunayGas Trading AG. Покупцем – Rosneft Deutschland GmbH, який є одним із акціонерів нафтопереробного заводу PCK Raffinerie.

«Сьогодні ми уклали контракт на постачання нафти обсягом 100 тис. тонн на місяць до кінця поточного року. Від імені «Казмунайгазу» хочу висловити зацікавленість казахстанської сторони у продовженні й нарощуванні постачань нафти в Німеччину й подякувати нашим партнерам за плідну співпрацю з цього питання», — наголосив голова правління КМГ Магзум Мірзагалієв під час підписання документа.

У прес-релізі повідомляється, що обсяг постачання становитиме 100 тис. тонн на місяць до кінця 2023 року з ресурсів родовища Карачаганак. Обсяг постачання в Німеччину 2023 року становитиме не менше 890 тис. тонн. При цьому німецька сторона зацікавлена у збільшенні обсягів постачання казахстанської нафти й ресурсів інших казахстанських нафтових компаній.

За інформацією КМГ, 2022 року уряд Німеччини звернувся до Казахстану з проханням про постачання казахстанської нафти нафтопроводом «дружба» на НПЗ PCK Raffinerie. За лютий-травень поточного року в Німеччину нафтопроводом «дружба» спрямовано 190 тис. тонн нафти, план на червень – 100 тис. тонн.

Раніше з російською стороною погоджено транзит казахстанської нафти в Німеччину нафтопроводом «дружба» обсягом 1,2 млн тонн на 2023 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти