У початок

Казахстан отримав від рф усне підтвердження експорту 20 тис. т нафти в Німеччину

Казахстан має намір спрямувати у січні перших 20 тис. т нафти в Німеччину, повідомив казахстанський міністр енергетики Болат Акчулаков. З його слів, республіка отримала усне підтвердження від росії на експорт сировини до ФРН, повідомляє «Комерсант».

«Зараз перша партія — 20 тис. т, передбачається (постачити за рік — ред.) до 1,5 млн т поки що. Загальна потужність, яку було запрошено, обсягом до 6 млн т, ми можемо (постачити — ред.). Потреба, звичайно, вища у Німеччині»,— сказав Акчулаков журналістам.

«Ми чекали офіційного підтвердження від колег з росії, пропуск через територію російської федерації, тому тут усне підтвердження ми маємо», — додав він.

Раніше міністр заявляв, що росія не перешкоджає постачанню нафти з Казахстану в Німеччину через російський трубопровід «дружба».

У грудні німецька влада казала, що 2023 року не має наміру закуповувати російську нафту, проте планує імпортувати нафтопроводом «дружба» нафту з Казахстану. Тоді ж стало відомо, що Казахстан має намір у січні прокачати через «дружбу» 20 тис. т нафти сорту KEBCO Blend із родовища Карачаганак у Німеччину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти