У початок

Катар бере участь у двох нафтогазових проєктах Exxon на шельфі Канади

Компанія QatarEnergy повідомила в середу, що підписала угоду про частки в двох морських розвідувальних роботах ExxonMobil в Канаді, оскільки катарська державна компанія нарощує свій глобальний енергетичний портфель.

Як повідомляє Reuters, катарська компанія вперше розпочала розвідку на шельфі в Канаді 2021 року, отримавши 40% акцій у ліцензії ExxonMobil на EL 1165A біля узбережжя Ньюфаундленда й Лабрадора.

Остання угода про розміщення ферм, оголошена в середу, дає QatarEnergy 28% акцій у ліцензії EL 1167, при цьому ExxonMobil Canada володіє 50% і Cenovus Energy 22%, а також 40% у ліцензії EL 1162, при цьому ExxonMobil Canada має 60%.

«Ми раді підписати цю угоду з нашим стратегічним партнером, ExxonMobil, для подальшого розширення нашого офшорного портфоліо в Атлантичній Канаді в рамках нашого міжнародного зростання», — заявив генеральний директор QatarEnergy Саад Аль-Каабі.

В останні роки компанія вийшла на міжнародний рівень, отримавши частки в нафтогазових проєктах по всьому світу, підписавши угоди з великими енергетичними компаніями.

Катар уже є одним із найбільших у світі постачальників скрапленого природного газу й має на меті збільшити виробництво до 126 млн тонн на рік до 2027 року з 77 млн тонн у рамках двофазного проєкту розширення Північного родовища.

Торік QatarEnergy підписала п’ять угод з міжнародними компаніями щодо проєкту North Field – ExxonMobil, TotalEnergies, ConocoPhillips, ENI і Shell.

На Близькому Сході QatarEnergy приєдналася до TotalEnergies і Eni в консорціум для розвідки нафти і газу в двох морських блоках біля Лівану. Він веде перемовини про придбання частки в нафтогазових проєктах TotalEnergies в Іраку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти