У початок

Каліфорнія заборонила продаж авто з ДВЗ із 2035 року

Каліфорнія, найбільш густонаселений штат США, заборонила продаж автомобілів із бензиновими двигунами з 2035 року. Американські медіа назвали це рішення «історичним кроком у боротьбі зі зміною клімату», пише «LIGA.Бізнес».

Заборона, видана Каліфорнійською радою з повітряних ресурсів (CARB), стосуватиметься поки що тільки нових автомобілів – вони мають бути або повністю електричними, або гібридами. Нова політика не забороняє людям володіти й керувати звичайними автомобілями або продавати їх на вторинному ринку.

Рішення Каліфорнії, ймовірно, слугуватиме прикладом для інших штатів. Принаймні півтора десятка інших американських штатів, включно з Нью-Джерсі, Нью-Йорком і Пенсільванією, перейняли у Каліфорнії попередні екологічні стандарти транспортних засобів.

Глава CARB Ліан Рендольф вважає, що відмова від двигунів внутрішнього згоряння уже до 2040 року вдвічі зменшить обсяги шкідливих викидів від автомобілів і легких вантажівок. Станом на 2022 рік у Каліфорнії понад 16% нових автомобілів мають нульовий рівень викидів.

У червні 2022 року аналогічне рішення ухвалили в Євросоюзі. Міністри ЄС погодили відмову від авто з ДВЗ із 2035 року. У Volkswagen прогнозують, що вже 2025 року автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння в Євросоюзі можуть стати менш прибутковими, ніж електрокари.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти