У початок

Кабмін передав в управління «Чорноморнафтогазу» раніше заарештовані активи облгазів

Кабінет міністрів України доручив Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передати в управління АТ «Чорноморнафтогаз» раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем (ГРС, облгази).

Відповідно до розпорядження №429-р від 28 травня 2022 року, текст якого оприлюднено на сайті уряду, активи передають з метою усунення ризику збою та/або переривання їхнього функціонування і запобігання виникненню надзвичайних ситуацій до завершення здійснення процесуальних заходів, передає «Інтерфакс-Україна».

Водночас перелік таких активів до розпорядження не прикріплено.

Як повідомлялося, наприкінці травня за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних і міських операторів газорозподільних систем.

У бюро нагадали, що торік у червні вони викрили масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

На фотографіях, якими проілюстровано повідомлення про передачу АРМА обл- та міськгазів, зображено приміщення «Черкасигазу» та підприємств Регіональної газової компанії бізнесмена Дмитра Фірташа: «Хмельницькгазу», «Чернігівгазу», «Вінницягазу», «Дніпропетровськгазу», «Київоблгазу» і «Тисменицягазу».

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» підтвердив готовність групи взяти на себе управління облгазами від АРМА.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти