У початок

JKX з активами в Україні повідомила про значний контроль Коломойського

Ігор Коломойський 6 січня 2022 року набув статусу особи зі значним контролем у нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD з активами в Україні.

Згідно з британським держреєстром, відповідне повідомлення було отримано 8 грудня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У ньому Коломойського зазначено громадянином Ізраїлю.

Спочатку JKX повідомила про великого приватного бенефіціара ще в червні, проте тоді не змогла розкрити даних про нього.

Крім того, компанія цього понеділка повідомила про відставку аудитора.

Як повідомлялося, акціонери JKX у листопаді 2021 року схвалили делістинг із Лондонської фондової біржі (LSE) і викуп 23,3% акцій. Акції компанії торгувалися LSE з 20 березня 2006 року. Перереєстрація JKX у приватну компанію відбулася на початку лютого цього року.

Найбільшими акціонерами JKX на грудень 2021 року були Eclairs Group Коломойського й Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій і Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шнира – 19,97%. Інші великі акціонери — Neptune Invest & Finance Corp. (12,98%), Keyhall Holding Ltd – 11,45% і Interneft Ltd – 6,17%.

JKX Oil & Gas займається розвідкою і видобутком вуглеводнів в Україні й рф. Належна JKX «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС) є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє п'ятьма ліцензіями на видобуток і однією — на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову експлуатацію.

У жовтні минулого року JKX повідомила про плани продати російську операційну дочірню компанію ТОВ «Южгазенерджи», бажаючи повністю зосередитись на розвитку проєктів в Україні, проте публічної інформації про її продаж немає.

ПГНК 2021 року скоротила видобуток газу на 17,6% (на 42 млн куб. м) порівняно з 2020 роком – до 196,9 млн куб. м, видобуток нафти й конденсату – на 8,6% (на 3,9 тис. тонн), до 41,7 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти