У початок

Електрика на газу: Profigas переобладнує бензинові генератори

Мережа автогазових СТО Profigas розпочала переобладнувати бензинові електрогенератори на скраплений газ. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці компанії у Facebook.

«У вас є бензиновий генератор і побутовий балон? У нас є пропозиція. Ми тепер переобладнуємо ще й електрогенератори – робимо з бензинових газові! До таких генераторів спокійно підключається побутовий балон – і ви витрачаєте вдвічі менше коштів на годину роботи», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у коментарі enkorr фахівці компанії, генератор споживає газу на 10% більше, ніж бензину, тож при роботі одного і того ж генератора на газу й бензині вартість експлуатації відрізняється на 35-45%.

«Донедавна ми переобладнували генератори з використанням заводських газових карбюраторів. Та оскільки на українському ринку вони або зникли, або більше ніж у 16 разів здорожчали (ціна раніше складала 550-600 грн, зараз – 8-9 тис. грн), тож останніх 2 тижні доцільніше переобладнувати генератори з використанням автомобільних компонентів», – сказав enkorr технічний директор компанії Євген Устименко, додавши, що з автомобільними компонентами Profigas переобладнав уже понад два десятки генераторів.

У Profigas також пояснили, що експлуатація генератора на газу нічим не відрізняється від експлуатації на бензині, зазначивши, що робота генератора на газу навіть безпечніша, оскільки випадки самозаймання генератора через витік бензинового палива трапляються частіше.

Зі слів Євгена Устименка, наразі переобладнання електрогенераторів на газове паливо в Україні не регламентується жодними нормативними документами. «Тому таке переобладнання можна робити на звичайних газових СТО, які мають досвід таких робіт, у чому потрібно переконатись, оскільки таке переобладнання має свою специфіку і відрізняється від переобладнання автомобіля», – пояснив він.

Менеджер також додав, що компанія налагоджує обладнання побутових балонів мультиклапаном, аналогічним до того, що встановлюються на автомобільні балони. Це дозволяє значно підвищити безпечність використання балонів як із генератором, так і з іншим газовим обладнанням.

Ціна за переобладнання, витратні матеріали з урахуванням вартості побутового балона на 29 л складає біля 9 тис. грн.

Як повідомляв enkorr, в Україну вже ввезено без сплати митних платежів понад 392 тис. електрогенераторів та інших товарів, призначених для відновлення енергетики й забезпечення України електроенергією.

Генератори стали основною причиною підвищення попиту на пальне в Україні.    

Верховна Рада до кінця року хоче ухвалити закон, який дозволить бізнесу зберігати до 2 т пального без потреби отримувати ліцензію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти