У початок

Імпорт скрапленого газу за 13 днів червня виріс на чверть

Також є російською мовою

Постачання автогазу за 13 днів червня склали 63 тис. т, що більше від обсягів аналогічного періоду травня на 11,6 тис. т. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт СВГ з Росії виріс у 2,5 раза і склав 27 тис. т. Зокрема, було постачено 3,4 тис. т СВГ виробництва «Роснафти» на адресу компаній «Катма Груп» (1 тис. т), «Сокар Україна» (1,5 тис. т), «Надєжда» (0,5 тис. т) і «Мартін трейд» (0,3 тис. т). «Лукойл» за звітний період постачив 10 тис. т скрапленого газу. Обсяги постачань виробництва «Сургутнафтогазу» зросли у 7 разів і склали 6,5 тис. т. Основним одержувачем ресурсу є «БРСМ-Нафта» (2,8 тис. т), WOG (1 тис. т) та інші.

Імпорт казахстанського ресурсу скоротився на 11% і склав 19 тис. т. Відвантаження ТШО скоротилися до 16,5 тис. т (-2,7 тис. т), при цьому скорочення припало на залізничні постачання (-5 тис. т).

Імпорт з Білорусі зріс на 9% і склав 10,5 тис. т. «Білоруснафта» збільшила темпи відвантажень і постачила за 13 днів червня 5,4 тис. т. Обсяги БНК в червні склали 1,8 тис. т.

Постачання СВГ через західний кордон склали 6 тис. т, показавши зниження на 19%. Основними джерелами постачань залишаються Литва (1,96 тис. т) і Польща (1,94 тис. т).

Трейдери відзначають, що на ринок повернувся надлишок ресурсу. «Імпортні постачання значно перевищують потреби українського ринку, чинячи тиск на ціни внутрішніх виробників, які продовжують знижуватися», – зазначив комерційний директор держкомпанії «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти