У початок

Імпорт СВГ виріс на 15%

Також є російською мовою

Постачання імпортного автогазу в Україну за 8 днів серпня становили 40 тис. т, що більше на 5 тис. т, або 15% порівняно з аналогічним періодом минулого місяця. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Імпорт скрапленого газу з Росії збільшився на 38%. Зростання обсягів, зокрема, пов'язано з великим залишком «Роснафти», що перейшов з липня, – за 8 днів вона відвантажила в Україну 7,8 тис. т. Нагадаємо, минулого місяця відвантаження від цього виробника за ТЕRM-контрактами затрималися до середини місяця. Трейдери повідомляють, що відвантаження серпневого ресурсу стартували з 5 серпня.

Постачання з перевалок «Газенергомережі» виросли вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого місяця, «ІНК» збільшила відвантаження більш ніж у 2 рази, до 3 тис. т. За інформацією enkorr, в ІНК на український напрямок законтрактовано в серпні близько 10 тис. т.

Імпорт казахстанського ресурсу залізничним транспортом скоротився на 1 тис. т і склав 8,8 тис. т. Відвантаження «ТШО» скоротилися на 2 тис. т і торкнулося головним чином компанії «Надєжда». У компанії повідомляють, що обсяги буде надолужено протягом місяця.

Також за звітний період було розмитнено 2,36 тис. т газу інших казахстанських виробництв.

Імпорт з Білорусі залишився на рівні минулого місяця і склав 4,5 тис. т. Як повідомлялося, БНК традиційно зрізав обсяги за TERM-контрактами на 20%, як це зазвичай відбувається в місяці пікового споживання.

Постачання СВГ через західний кордон склали 2,1 тис. т, що на 0,5 тис. т менше, ніж за аналогічний період минулого місяця.

Імпорт СВГ морським транспортом збільшився на 1,5 тис. т і склав 6,4 тис. т. Зокрема, 3,8 тис. т розмитнила «Укртатнафта» в Одесі. Решту 2,6 тис. т було розмитнено компанією «Ультрамарин трейдинг» у Миколаєві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти