У початок

Імпорт СВГ у вересні очікувано знижується

Також є російською мовою

Імпорт скрапленого газу в Україну за 27 днів вересня склав 117 тис. т, що на 6% менше, ніж за аналогічний період серпня. Про це enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95». Постачання не включають бутан, що поставляється на «Карпатнафтохім» для перероблення.

Імпорт з Росії демонструє скорочення на 4,5%, що викликано зменшенням постачань у рамках спотових угод. «Лукойл» і «Роснафта» наростили відвантаження за своїми TERM-контрактами за звітний період на 1,9 і 2,3 тис. т відповідно.

Структура імпорту СВГ за 27 днів вересня 2020 року, за видом транспорту на кордоні, тис. т

Показали зниження й інші «спотові» напрями – перевалочні термінали у Вітебську, Польща, Румунія, Литва, а також морські джерела.

За 27 днів вересня морським транспортом в Україну було імпортовано 5,9 тис. т, що на 5 тис. т менше, ніж за аналогічний період у серпні. За словами учасників ринку, до кінця місяця в Одесі очікується розвантаження судна Belgravia, а Boreas LPG (нова назва судна Dnipro LPG) оформляє вантаж у Миколаєві. Ймовірно, що встигне здійснити ще один рейс у вересні і Star Prime. Сьогодні судно знаходиться на рейді в порту «Темрюк».

Структура імпорту СВГ за 27 днів вересня 2020 року, за країною відправлення, тис. т

Серед трейдерів найбільше зниження зафіксовано по «Привату», «Надії» і «БРСМ-Нафті» (6,8 тис. т, 2,5 тис. т і 2,3 тис. т відповідно). На 1,2 тис. т також скоротили імпортні закупівлі «Укрдніпрогаз» і WOG. Найбільшим чином наростили постачання по імпорту Socar, «Авантаж» і Glusco – на 1,5 тис. т, 0,9 тис. т і 0,6 тис. т відповідно.

За підсумками вересня зниження імпорту може скласти 8-9 тис.т щодо серпня, або 6,5%. Така динаміка логічна в світлі надлишку ресурсу на українському ринку, що зберігся в серпні. Втім, на кінець вересня трейдери характеризують ресурсний стан ринку як збалансований. Так, за словами операторів, легкий дефіцит ресурсу властивий лише окремим західним областям, тоді як ГНС на решті території України мають нормальне заповнення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти