У початок

Хусити атакували грецький танкер у Червоному морі

За даними UKMTO, 21 серпня 2024 року в Червоному морі було повідомлено про нову атаку на комерційне судно, що призначене для транспортування нафти.

Зокрема грецькі місцеві джерела наголошують, що танкер Sounion, який перевозить сиру нафту і яким керує Delta Tankers, вранці 21 серпня було атаковано за 77 морських миль на захід від Ходейди (Ємен).

Повідомлень про жертви серед 25 членів екіпажу, які перебувають на борту, не надходило, але судно під прапором Греції більше не було під командуванням, повідомляє UKMTO.

Як пояснюється, капітан торгового судна повідомив о 02:57 UTC, що до танкера наблизилися два невеликих судна. На першому судні було 3-5 осіб, а на другому – приблизно 10.

Два невеликих судна напали на торгове судно, що призвело до короткого обміну вогнем зі стрілецької зброї. Згодом відстань між малим судном і торговим судном збільшилася до 2 морських миль. А вже о 05:00 UTC капітан повідомив, що торгове судно було вражене двома невпізнаними снарядами, перш ніж у нього влучив третій.

«Суднам рекомендовано йти транзитом з обережністю й повідомляти про будь-які підозрілі дії в UKMTO» — розповіли в UKMTO.

Раніше цього місяця, 8-9 серпня, хусити здійснили чотири атаки на Delta Blue, судно, яке належить Delta Tankers, використовуючи реактивні гранати. На щастя, обійшлося без постраждалих і фізичних ушкоджень внаслідок нападів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти