У початок

Хорватський термінал Крк отримує вантажі СПГ з Тринідаду і Тобаго

Хорватський термінал Крк отримав вантаж скрапленого природного газу (СПГ) із заводу Point Fortin у Тринідаді і Тобаго. Про це повідомляє LNG Prime.

У короткій заяві оператора державного терміналу LNG Croatia йдеться про те, що збудований 2016 року GasLog Gibraltar ємністю 174 тис. куб. м прибув до FSRU у Хорватії 27 травня.

Оператор СПГ-терміналу повідомив, що це 63-й вантаж СПГ для FSRU з початку роботи в січні 2021 року.

Згідно з даними AIS, наданими VesselsValue, СПГ-воз, що належить GasLog Partners і зафрахтований Shell, доставив вантаж до FSRU з експортного заводу Atlantic LNG у Пойнт-Фортін (Тринідад і Тобаго). Shell і BP є найбільшими акціонерами Atlantic LNG.

Це вже не перший вантаж із Тринідаду і Тобаго для хорватського FSRU. Перший вантаж із Тринідаду підрозділ отримав у жовтні 2021 року.

Раніше цього року FSRU отримав вантаж із заводу Point Fortin на борту Kool Boreas, побудованого 2015 року, об’ємом 170,2 тис. куб. м, що належить CoolCo й зафрахтований Shell.

Ще 2020 року Shell підписала шестирічну угоду з Угорщиною на постачання в країну СПГ через хорватський термінал.

Угорська MFGK і швейцарська торгова фірма MET Group є одними з користувачів об’єкта.

З початку комерційної діяльності LNG-термінал регазифікував понад 8,3 млрд куб. м LNG і відправив понад 5 млрд куб. м природного газу в хорватську систему, йдеться в нещодавній заяві LNG Croatia.

У той же період термінал забезпечив понад 65% усіх потреб Хорватії в природному газі.

Крім того, у поточному році до терміналу вже прибуло 20 суден СПГ, а до кінця газового року очікується прибуття ще 11, повідомили 19 травня в LNG Croatia.

У квітні фінська Wartsila уклала контракт на постачання одного модуля регазифікації для FSRU LNG Croatia в рамках планів Хорватії щодо збільшення потужності терміналу Krk LNG.

Контракт коштує близько 22,9 млн євро ($24,6 млн), а максимальна продуктивність модуля регазу становитиме 250 000 м куб./год.

Поточні три установки регазифікації СПГ мають максимальну швидкість регазифікації 451 840 м куб./год.

Після модернізації завод на базі FSRU матиме потужність близько 6,1 млрд куб. м на рік.

LNG Croatia розраховує запропонувати додаткові потужності ринку з газового року, який розпочнеться 1 жовтня 2025 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти