У початок

Холодна погода у США змушує експортерів СПГ скасовувати постачання

Експортний завод СПГ Cameron у Луїзіані скасував щонайменше одне заплановане постачання, повідомляє Bloomberg. Кілька інших запланованих постачань із заводу Cameron and Cheniere Energy Inc. у Корпус-Крісті в Техасі також було відкладено.

«Нещодавнє заморожування в Техасі й Луїзіані призвело до зриву запланованого експорту скрапленого природного газу США, тимчасово зменшивши постачання для опалення й генерації електрики», — пише агентство.

Збої в експорті, ймовірно, будуть короткочасними, наступного тижня очікується тепліша погода. За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, на більшій частині території США з 23 по 27 січня прогнозується температура, нижча за норму.

Вплив на світовий ринок також має бути обмеженим, враховуючи, що запаси газу в Європі й Азії залишаються високими, а кінець зими вже на горизонті. Європейські газові ф'ючерси впали до п'ятимісячного мінімуму 17 січня.

Холодна погода в США закрила порти і скоротила внутрішній видобуток газу, що змусило експортерів СПГ змінити графіки для клієнтів. Потік газу з трубопроводів на заводи скраплення в середу був на 45% меншим, ніж тижнем раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти