У початок

Gunvor торік отримав рекордних $2,36 млрд чистого прибутку

Gunvor Group опублікувала рекордний чистий прибуток обсягом $2,36 млрд 2022 року з високими показниками на всіх торгових майданчиках, йдеться в заяві енерготрейдера. Але обсяги торгів, особливо газом, знизилися порівняно з 2021 роком, повідомляє Reuters.

Конкуренти Gunvor також мали чудовий рік на тлі високої волатильності цін і коли повномасштабна війна росії в Україні змінила глобальні товарні потоки. Vitol і Mercuria раніше опублікували рекордні чисті прибутки в $15 млрд і $2,98 млрд відповідно.

У Gunvor повідомили, що його обсяги торгівлі впали до 165 млн тонн 2022 року з 240 млн тонн у попередньому році, головним чином через скорочення торгівлі природним газом, але очікується, що обсяги відновляться наступного року. 

«Ефективність була широкою в усіх географічних регіонах і на всіх робочих столах, включаючи нафтопереробку й транспортування», — заявив Gunvor.

Валовий прибуток за рік склав $4,88 млрд, але чистий результат включав юридичні резерви й знецінення, пов’язане з міноритарною неконтрольною інвестицією в усть-лузький нафтопродуктовий термінал у росії.

2021 року колишній співробітник Gunvor визнав себе винним у тому, що федеральна прокуратура США назвала схемою підкупу урядовців Еквадору для отримання бізнесу від контрольованої державою нафтової компанії Petroecuador.

Міністерство юстиції США й регулятор фінансового ринку CFTC продовжили розслідування компанії, і Gunvor очікує сплатити штраф

Минулого місяця генеральний директор Торбйорн Торнквіст повідомив агентству Reuters, що розглядає можливість резервування в 2022 році.

Власний капітал 2022 року зріс до рекордних $5,286 млрд з $3,079 млрд роком раніше на тлі повідомлень про те, що Gunvor провадить перемовини зі стратегічними інвесторами, зокрема Abu Dhabi National Oil Co (Adnoc) з ОАЕ, про продаж частки.

Джерела в галузі, знайомі з цією справою, повідомили, що Adnoc намагається купити Gunvor або принаймні частку з минулого року. Торнквіст сказав, що «не секрет», що перемовини були.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти