У початок

Gulfstream LNG отримує ліцензію на експорт від Міністерства енергетики США

Міністерство енергетики США надало довгострокову ліцензію Gulfstream LNG, новому розробнику СПГ-проєкту на чолі з Вівеком Чандрою, на експорт скрапленого природного газу в країни FTA із запропонованого останньою заводу середнього розміру зі скраплення в Луїзіані.

Згідно з заявою Міністерства енергетики від 26 червня, компанія Gulfstream LNG отримала дозвіл на експорт СПГ внутрішнього виробництва обсягом, еквівалентним 237,5 млрд кубічних футів на рік природного газу, або 0,65 млрд кубічних футів на день, на термін, який починається з дати першого експорту після початку комерційної експлуатації проєкту й триватиме до 31 грудня 2050 року.

Цей СПГ може експортуватися в Австралію, Бахрейн, Канаду, Чилі, Колумбію, Домініканську Республіку, Сальвадор, Гватемалу, Гондурас, Йорданію, Мексику, Марокко, Нікарагуа, Оман, Панаму, Перу, Республіку Корея й Сингапур. 

Крім того, компанія Gulfstream LNG отримала дозвіл на експорт цього СПГ в будь-яку країну, з якою США згодом укладуть угоду про вільну торгівлю, що вимагає національного режиму для торгівлі природним газом, повідомило Міненерго.

Згідно з повідомленням Reuters, окрім цього схвалення, Gulfstream LNG також підписала договір з газотранспортною компанією.

У звіті йдеться, що компанія очікує отримати схвалення, що не стосується FTA, після того, як її заявка FERC отримає рух.

У лютому компанія Gulfstream LNG оголосила, що подала заявку в Міненерго США з проханням отримати дозвіл на експорт до чотирьох 4 млн тонн СПГ на рік у країни, які підписали угоди про вільну торгівлю і не є учасницями ЗВТ.

Це відбулося після того, як компанія Gulfstream LNG уклала довгострокову угоду про оренду в районі Плакмайнс (штат Луїзіана), забезпечивши місце для розвитку свого експортного проєкту.

Ділянка Gulfstream LNG площею 500 акрів, яка включає понад 1,3 км глибоководної річки Міссісіпі, розташована на південь від Нового Орлеана в Луїзіані, штаті, на який припадає понад 50% експорту СПГ США.

На відміну від інших об’єктів на узбережжі Мексиканської затоки, Gulfstream LNG планує обслуговувати внутрішні, регіональні й міжнародні ринки СПГ через річкові баржі, невеликі кораблі, бункеровні судна і великі експортні танкери.

Засновник і генеральний директор Gulfstream LNG Вівек Чандра, який раніше заснував Texas LNG, сказав, що компанія розраховує запустити виробництво менше ніж через шість років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти