У початок

Греція ще 2 місяці блокуватиме місце рейдової перевалки нафти рф

Військово-морські сили (ВМС) Греції продовжили серію навчань на двомісячний строк, намагаючись унеможливити використання акваторії Лаконської затоки поблизу південного узбережжя країни для рейдового перевантаження російської нафти й нафтопродуктів.

Як пише видання Mind із посиланням на повідомлення Гідрографічної служби ВМС Греції, новий термін навчань діятиме з 24 вересня до 24 листопада.

Грецькі ВМС розпочали серію маневрів 1 травня 2024 року. Відтоді терміни навчань продовжувалися декілька разів. Нині триває найдовший термін, який розпочався 24 липня й завершиться 24 вересня.

У такий спосіб Греція намагається припинити перевантаження російської нафти і нафтопродуктів із судна на судно поблизу своїх берегів. Оголошення навчань передбачає заборону комерційного судноплавства.

До початку військово-морських навчань акваторія Лаконської затоки була найбільшим у Європі й одним із найбільших у світі місць рейдової перевалки нафти і нафтопродуктів. Після запровадження західних санкцій і масштабної переорієнтації російського нафтового експорту в Азію цією локацією активно користувалися учасники торгівлі російською сировиною й паливом, щоб обходити обмеження, зокрема режим цінової «стелі».

Після оголошення маневрів рейдові операції з російськими вантажами перемістилися до інших місць у Середземному морі – передусім до берегів Мальти й узбережжя Єгипту поблизу Порт-Саїду.

Одразу після початку навчань деякі рейдові операції розпочалися також у новій локації – поблизу міста Надора на східному узбережжі Марокко.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти