У початок

Греція активніше шукатиме газові родовища, аби зменшити залежність від росії

Греція прискорить розвідку газу, оскільки прагне скоротити свою залежність від російської енергії, маючи на меті своє перше за понад два десятиліття пробне буріння до кінця 2023 року, заявив прем’єр-міністр країни. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНН.

Греція, яка покриває близько 40% своїх річних потреб в енергії за рахунок російського газу і розглядає газ як перехідне паливо, оскільки воно нарощує відновлювані джерела енергії, у минулому видобувала невеликі кількості нафти й намагалася вивчити свій вуглеводневий потенціал.

Але низькі ціни на нафту в попередні роки, перехід на зелену енергетику й брак політичної волі зупинили плани розвідки.

Наразі ж прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс заявив, що країна прагне стати виробником газу і хабом для зберігання й транспортування газу в решту Європи.

«Прискорення використання національних енергетичних ресурсів країни дозволить нам, якщо пощастить, і у нас є родовища природного газу, які можна експлуатувати, підвищити нашу енергетичну незалежність, нашу енергетичну безпеку», – сказав Міцотакіс.

Ця зміна в стратегії Греції не підірве її плану стимулювання зеленої енергетики і скорочення викидів вуглецю на 55% до 2030 року відповідно до цілей ЄС щодо зміни клімату, додав він під час зустрічі з комісією з вуглеводнів країни і керівниками енергетичної галузі.

Уряд повідомить Energean й інші енергетичні компанії, які мають ліцензії на розвідку на цих ділянках, про намір пришвидшити відповідні процедури, сказав на тій же нараді міністр енергетики.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти