У початок

Головбуху «Укртатнафти» повідомлено про підозру, знайдено чорнову бухгалтерію — СБУ (фото)

Служба безпеки України й Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній із фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта». Про це йдеться у повідомлені прес-служби СБУ.

«Йдеться про головного бухгалтера «Укртатнафти» – вона переховувалась в Ужгородському районі на Закарпатті, але співробітники спецслужби встановили її місцеперебування», — повідомляє прес-служба СБУ. 

Серед іншого встановлено, що ПАТ «Укртатнафта» виробляло й реалізовувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось у ціну для споживачів. Тож заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 млн грн.

Загалом правоохоронці продовжують активні слідчі дії у рамках провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом акціонерних товариств.

Зокрема, у Дніпрі було викрито приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов’язаних підприємств, печатки тощо.

Таким чином, правоохоронці відшуковують виведені активи «Укрнафти» й «Укртатнафти» і встановлюють усі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Нагадаємо, СБУ й БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» й «Укртатнафти». Встановлено, що протиправні механізми було поєднано з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

У рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення й зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти