У початок

Главу сланцевого бізнесу ExxonMobil Скотта заарештували

Керівника сланцевого бізнесу Exxon Mobil Corp. Девіда Скотта заарештували в Техасі за звинуваченням у сексуальному насильстві, повідомляє Market Watch.

Згідно з офіційними даними, 49-річного Скотта було заарештовано минулого четверга і випущено під заставу в $30 тис..

Скотт обіймає посаду старшого віце-президента сланцевого підрозділу ExxonMobil. Його стаж у компанії складає 26 років, раніше він працював у її підрозділах в Австралії, Великій Британії, ОАЕ, Малайзії та Анголі.

ExxonMobil поширила заяву, в якій ідеться про те, що компанія «обізнана про звинувачення, але не може давати коментарі з особистих питань».

У заяві зазначається, що «ця людина не виконуватиме робочих обов'язків у період проведення слідства».

До обов'язків Скотта входить контроль операцій ExxonMobil у Пермському басейні, де знаходиться найбільше родовище сланцевої нафти в США, зазначає Financial Times.

Його арешт відбувся в той час, коли компанія наближається до укладання угоди з купівлі сланцевого виробника Pioneer Natural Resources Co. Минулого тижня газета The Wall Street Journal повідомила, що сторони близькі до угоди, сума якої може становити близько $60 млрд.

Придбання Pioneer зробить ExxonMobil беззаперечним лідером у Пермському басейні, на частку компанії припадатиме близько 15% всього видобутку в цьому регіоні, зазначає FT.

Даних про те, чи був Скотт залучений до перемовин щодо купівлі Pioneer, не наводиться.

Акції ExxonMobil додають у ціні 2,1% на попередніх торгах у понеділок, Pioneer – 1,6%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти