У початок

Глава Закарпатської ОВА спростував інформацію про відмову від постачання пального в регіони (оновлено)

Закарпатські трейдери відмовилися постачати пальне в інші регіони, допоки не буде забезпечено потребу Закарпаття. Про це в своєму телеграм-каналі повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

З його слів, компанії відмовилися від постачань навіть попри «надрентабельні пропозиції».

«Ми створили механізми й умови, завдяки яким імпорт нафтопродуктів із країн ЄС здійснюється максимально швидко, без штучних перешкод, бюрократії тощо. Всі постачальники працюють в одній команді на єдиний паливний ринок області з однаковими умовами і займають тут сьогодні 40%, що більш ніж у 10 разів перевищує частку до початку активної фази війни», — написав Микита.

Пізніше Віктор Микита видалив це повідомлення через те, що його тези нібито неправильно зрозуміли.

«Про жодні блокування (постачання — еk) не йшлося. Ми акцентуємо на порядності бізнесу, який в умовах війни відмовляється від надприбутків», — написав він.

Він пояснив, що мав на увазі місцевих підприємців, для яких військова адміністрація створила «сприятливі умови для імпортування пального й логістики, щоб уникнути паливної кризи в області».

«У відповідь підприємства відмовилися спекулювати на ціні й продавати своє пальне дорожче за межі регіону», — додав Микита.

Як повідомлялось, кількість імпортерів дизпального і скрапленого газу в Україну, зі слів директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, з початку травня зросла вдвічі.

При цьому експерт зазначив, що про вихід на заплановані обсяги постачання говорити ще зарано, озвучивши прогноз, що він може відбутися у липні цього року.

Ситуацію з постачанням бензину він назвав напруженою, оскільки європейську інфраструктуру орієнтовано на імпорт дизельного пального, а найближчі сусіди України – Польща, Молдова й Румунія — націлені на пріоритетне забезпечення внутрішнього попиту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти