У початок

Глава Eni заявив про готовність замістити половину російського газу

Італійська нафтогазова група Eni цієї зими зможе замістити половину постачань російського газу, повідомив генеральний директор компанії Клаудіо Дескалці.

«Уже починаючи з майбутньої зими, ми зможемо замістити 50% потоків російського газу», — заявив він.

Зі слів Дескалці, це стало можливим завдяки широкому диверсифікованому портфелю резервів компанії, її довгостроковій співпраці з виробниками палива й присутності в СПГ-бізнесі.

«В умовах високої волатильності й невизначеності на ринках Eni продовжувала забезпечувати постачання енергії, які мають вирішальне значення для нашої економіки, одночасно дотримуючись курсу на декарбонізацію», — сказав Дескалці, слова якого наводяться в релізі за підсумками фінансової звітності компанії за дев'ять місяців.

Він зазначив, що у третьому кварталі поточного року компанія ще більше зміцнила надійність постачання газу в Італію за рахунок своєї діяльності з геологорозвідки, придбання часток BP в Алжирі й купівлі судна Tango FLNG для зрідження газу на проєкті Marine XII у Конго.

Раніше Дескалці заявляв, що 2022 року Італії вдасться замінити близько половини російського газу, або 9,7 мільярда кубометрів. 2023 року цей обсяг досягне 80%, або, з його слів, 17,6 мільярда кубометрів. При цьому до 2025 року компанія має намір повністю відмовитися від постачання з росії.

Eni — енергетична компанія, що працює в 66 країнах, зі штатом близько 32 тисяч чоловік. Займається розвідкою, розробкою й видобутком нафти й газу; переробкою, маркетингом, торгівлею і транспортуванням сировини, а також відновлюваними джерелами енергії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти