У початок

Гетманцев ініціює новий закон про держрегулювання підакцизної продукції

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев разом із колегами реєструє новий законопроєкт «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і пального».

«Наявний на сьогодні закон №481 було ухвалено 1995 року, і за майже 30 років своєї дії він явно потребував значного оновлення»,  — пояснив Гетманцев на телеграм-каналі потребу в новому законі, передає «Інтерфакс-Україна».

З його слів, документ створить вдосконалену законодавчу базу з регулювання виробництва, ввезення й вивезення підакцизної продукції і виключить архаїзми.

Гетманцев зазначив, що законопроєкт також спростить процедуру отримання ліцензій і запропонує перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій, запровадить безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, удосконалить структуру і порядок адміністрування державних реєстрів.

«З метою запобігання нелегальному виробництву тютюнових виробів запроваджується ліцензування діяльності з вирощування тютюну й ферментації тютюнової сировини», — назвав ще одне нововведення голова комітету.

Він додав, що законопроєкт передбачає перегляд вартості ліцензій і обсягу штрафів за порушення вимог із прив'язкою до розміру мінімальної зарплати.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти