У початок

Гібриди і електрокари обігнали у продажу авто з ДВЗ у Китаї

Більш ніж половина продажів автомобілів у Китаї вперше припала на електромобілі й гібриди. Про це пише Reuters із посиланням на дані Китайської асоціації легкових автомобілів (CPCA).

У липні продажі автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) у КНР зросли на 37% у річному обчисленні й становили рекордні 50,7% від продажів усіх автомобілів у країні.

Усього три роки тому на NEV припадало лише 7% від загального обсягу продажу транспортних засобів у Китаї. Стрімкому зростанню сприяли великі інвестиції в ланцюжок постачання електромобілів, що стимулювали бум їх виробництва в КНР. У результаті багато іноземних брендів опинилися на позиціях, коли їм довелося наздоганяти лідера.

Подолання NEV позначки 50% авторинку КНР підкреслює розрив у темпах розвитку цієї технології між Китаєм і його західними конкурентами. Так, за даними Управління енергетичної інформації США, частка продажу електромобілів і гібридів у Штатах у I кварталі 2024 р. не перевищувала 18%.

Утім, загальний продаж автомобілів у Китаї в липні скоротився на 3,1% рік до року і продовжує падати четвертий місяць поспіль. Причини — слабкий споживчий попит за умов уповільнення темпів економічного розвитку на тлі затяжної кризи на ринку нерухомості.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти