У початок

ДБР оголосило про підозру військовим, які крали пальне з полігону

Також є російською мовою

Слідчі ДБР повідомили про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи, які розкрадали пальне з військової частини, що дислокується на Яворівському полігоні. Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Встановлено, що один із командирів взводу роти матеріального забезпечення військової частини залучив до злочинної групи начальника складу роти й старшого контрольно-пропускного пункту.

«Вони підробляли відомості й дорожні листи, формуючи незадокументований надлишок пального на території частини. Потім організатор групи підшукував покупців пального серед місцевих мешканців і вибирав час для угоди, коли на території частини не було керівництва», — йдеться у повідомленні.

Старший контрольно-пропускного пункту, у свою чергу, безперешкодно пропускав на територію автомобілі, а начальник складу роти матеріального забезпечення надавав ключі від заправки складу й спеціальний магніт, без якого заправний модуль не працює.

Таким чином з липня 2020-го до березня 2021 року було викрадено понад 6 тисяч літрів пального вартістю майже 150 тисяч гривень.

Організатора злочинної групи затримано у березні при отриманні 38 тисяч грн за партію викраденого пального.

Учасників групи підозрюють у викраденні військового майна, скоєному повторно за попередньою змовою організованою групою. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти