У початок

G7 збирається вдвічі зменшити максимальну ціну на російську нафту – ЗМІ

«Велика сімка» планує вдвічі зменшити максимальну ціну на російську нафту. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, повідомляє DW із посиланням на Kyodo.

«Ми встановимо верхню межу на рівні приблизно половини від поточної ціни і створимо механізм, який не дозволить купувати її дорожче», – сказав Кісіда.

Раніше в G7 за підсумками саміту заявили, що верхню межу цін буде погоджено за підсумками «консультацій з міжнародними партнерами». Розглядається варіант заборонити всі послуги з транспортування російської нафти, якщо вона продається за ціною вище за граничну.

Раніше повідомлялося, що лідери країн «Великої сімки» близькі до угоди про обмеження цін на російську нафту, що зменшить доходи держави-агресора від її продажу до моменту вступу в силу ембарго на морську нафту з рф.

Таким чином країни прагнуть стабілізувати світові ринки нафти і сподіваються знизити на них ціни. У разі обмеження ціни (встановлення прайс-кепів) російська нафта зможе і надалі надходити до споживачів у всьому світі, хоч чимало урядів дедалі частіше запроваджують ембарго проти нафти з рф у своїх країнах.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти