У початок

Ф'ючерси на осінній CПГ в Азії вперше перевищили $2 100 за тис. куб. м

Ф'ючерси на пізні осінні постачання скрапленого природного газу в Азії вперше здорожчали до понад $60 за MMBtu (мільйон британських теплових одиниць, БТЕ), або понад $2 100/тис. кубометрів, свідчать дані електронної торгової платформи CME Globex.

Так, розрахункова ціна листопадового ф'ючерсу на індекс JKM, індикатор цін на газ в Азії, за підсумками торгів 22 серпня зросла на $2,53 за MMBtu, до $60,605 за MMBtu, або близько $2 164 за тисячу кубометрів.

Водночас ф'ючерс на найближчі, жовтневі, постачання поки що залишається нижчим від порогового значення в $60. За підсумками торгів 22 серпня його розрахункова ціна зросла на $0,8 за MMBtu, до $57,82 за MMBtu, або $2 065 за тисячу кубометрів.

Наближення осінньо-зимового періоду посилює конкуренцію азіатських і європейських споживачів за спотові постачання СПГ, розганяючи ціни в обох регіонах. Однак європейський ринок поки що залишається преміальнішим для постачальників скрапленого природного газу.

У понеділок розрахункова ціна вересневих ф'ючерсів за індексом найбільшого європейського хаба TTF стала рекордною за всю історію функціонування газових хабів у Європі — з 1996 року, досягнувши $2 861,6/тис. кубометрів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти