У початок

Freeport LNG у США експортує перший вантаж після пожежі в червні 2022 року

Згідно з даними S&P Global Commodity Insights, Freeport LNG експортував свій перший вантаж 12 лютого після вибуху й пожежі, які у червні закрили завод зі скраплення в США.

Зафрахтоване BP судно Kmarin Diamond вийшло з техаського об’єкта близько 7:30 ранку за місцевим часом. Судно виявилося принаймні частково завантаженим, наступний пункт призначення — «Порт-Саїд», що свідчить про те, що воно прямуватиме через Суецький канал, свідчать дані про торгові потоки.

Джерело Atlantic Market повідомило, що для завантаження танкера Freeport використовувались запаси, які були в його резервуарах для зберігання, коли червнева пожежа заблокувала роботу терміналу. Джерела повідомили, що перезапуск виробництва був близьким.

Востаннє танкер доставив вантаж до Хорватії 4 грудня, завантаживши його на експортному об’єкті Cheniere Sabine Pass у Луїзіані місяцем раніше, свідчать дані про торгові потоки.

8 червня після вибуху й пожежі LNG Freeport з потужністю 15 млн тонн на рік було зупинено з трьома лініями. BP є одним із довгострокових споживачів. Об’єкт також має зобов’язання з відбору перед південнокорейською SK Group, японськими енергетичними компаніями JERA й Osaka Gas, а також TotalEnergies, розташованою у Франції, яка контролює понад 2,2 млн тонн СПГ на рік із третьої лінії. 30 січня JERA, найбільша японська компанія з виробництва електроенергії, заявила, що забезпечує альтернативні постачання СПГ на поточний фінансовий рік, який закінчується в березні, через збій у СПГ у Фріпорті.

Попри те, що Федеральна комісія з регулювання енергетики США 9 лютого дала Фріпорту «зелене світло» для відновлення завантаження суден, на ринку залишалася значна невизначеність щодо термінів відновлення попиту на сировинний газ на об’єкті, який може зайняти до 2,1 млрд куб. м і може допомогти зменшити перевищення пропозиції, що впливає на внутрішні ціни на газ.

Трейдери газових ф’ючерсів у США стримано відреагували на нещодавні події із введення в експлуатацію об'єкта у Фріпорті на тлі негативних чинників попиту і пропозиції, які включали невтішно низький попит на опалення в США цієї зими, зростання надлишків у сховищах і помірний прогноз погоди на лютий.

У всьому світі очікуване найближче відновлення постачань із Фріпорта продовжує сприяти зниженню цін на ринку СПГ. Ціни на СПГ значно впали порівняно з рівнями 2022 року, але залишаються високими відносно історичних норм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти