У початок

Freeport LNG отримав дозвіл на відвантаження скрапленого газу

Завод зі скраплення природного газу Freeport LNG отримав дозвіл регулятора на навантаження на морські судна скрапленого природного газу (СПГ), який спрямовуватиметься на експорт після закінчення ремонту на виробництві, йдеться в повідомленні S&P Global Commodity Insights.

«Freeport отримала дозвіл на завантаження суден СПГ від Федеральної комісії з регулювання енергетики США (FERC) 9 лютого, що означило для експортера подальший прогрес у введенні в експлуатацію, оскільки він працює над відновленням обслуговування на заводі в Техасі», – повідомляє агентство.

Компанія чекала часткового відновлення виробництва СПГ на заводі ще в середині грудня, а до цього вважала, що після вибуху і пожежі, що відбулися на початку червня, підприємство буде закрито мінімум на три місяці. Початковий період простою у зв'язку з потребою усунення наслідків аварії взагалі оцінювався в три тижні. Тепер вихід на стовідсоткове завантаження передбачається у березні.

Дозвіл дасть змогу Freeport розпочати початкове завантаження з одного з причалів, але для повного відновлення комерційної діяльності при цьому потрібний окремий дозвіл, також зазначає агентство. FERC акцентує, що дозвіл на навантаження не дає дозволу на введення в експлуатацію ліній зі скраплення газу.

Дозвіл на подачу природного газу на одну з трьох ліній скраплення завод також уже подав до FERC, повідомляли ЗМІ наприкінці січня.

За даними управління енергетичної інформації (EIA) Міністерства енергетики країни, минулого року експорт американського СПГ досяг рекордного рівня – 9,7 млрд куб. футів на добу. А завод Freeport LNG у Техасі з проєктною потужністю 15 млн тонн на рік може зріджувати до 2,1 млрд куб. футів на добу, забезпечуючи близько 20% такого експорту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти