У початок

Французький НПЗ у Порт-Жеромі починає перезапуск після протестів

ExxonMobil розпочала перезапуск свого нафтопереробного заводу в Порт-Жеромі потужністю 236 тис. барелів на добу (б/д) і прилеглого нафтохімічного підрозділу в Гравеншоні у Франції після зупинки, спричиненої масовими протестами. Про це повідомляє Argus.

Установки було зупинено з 27 березня працівниками ExxonMobil і докерами на терміналі постачання нафти CIM нафтопереробного заводу в Гаврі через страйк через пенсійні права. Профспілка CGT заявила, що її члени на нафтопереробному заводі страйкуватимуть до 6 квітня, але, здається, це не так.

ExxonMobil повідомила місцевій владі про перезапуск, і працівник підтвердив цей крок. Для повного відновлення роботи знадобиться близько тижня.

З минулого тижня докери в CIM дозволяли вивантажувати деяку кількість сирої нафти і продуктів. Схоже, що частина сирої нафти, зокрема Saudi Arab Light, Libyan Brega і US WTI, призначалася у Порт-Джером. Більше сирої нафти очікує на офшорі. 

Вантажі з нафтопродуктами розвантажуються в Гаврі, також вивантажується близько 65 тис. тонн реактивного палива з Індії. 

TotalEnergies повідомила, що 27% працівників першої зміни продовжують страйкувати. Його нафтопереробний завод Gonfreville у Гаврі потужністю 246 900 б/д залишається зупиненим, хоча цього тижня місцева влада реквізувала персонал, щоб запаси залишилися. Нафтопереробний завод TotalEnergies Donges потужністю 219 тис. б/д та його завод гідроочищеної рослинної олії La Mede (HVO) потужністю 500 тис. т/рік залишаються закритими, логістичне депо Flanders працює нормально, а нафтопереробний завод Feyzin потужністю 109 300 б/д працює на низькому рівні.

Середземноморський порт «Фос-Лавера» залишається заблокованим. Докери провели нараду 4 квітня і заявили, що продовжуватимуть страйк до подальшого розпорядження. У порту очікує на розвантаження близько 12,5 млн барелів сирої нафти, причому сьогодні вранці прибув вантаж іракської Basrah Medium обсягом 1 млн барелів. Планується, що наступного тижня прибуде ще близько 4,8 млн барелів, зокрема 1,9 млн барелів ангольської Cabinda й нігерійського Escravos на VLCC Marine Hope 12 квітня. Якщо зупинка у Фос-Лавері не зміниться до цієї дати, це стане четвертим VLCC у порту.

6 квітня заплановано черговий раунд національних страйків проти змін пенсійних прав.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти