У початок

Французька TotalEnergies починає комерційне буріння на проєкті в Уганді

Французька компанія TotalEnergies (TTEF.PA) повідомила в середу, що цього місяця почала комерційне буріння на своєму нафтовому проєкті Tilenga на заході Уганди перед очікуваним початком видобутку нафти в східноафриканській країні 2025 року.

Як повідомляє Reuters, TotalEnergies зіткнулася з шаленим опором груп захисту навколишнього середовища та активістів зеленої енергії, які стверджують, що проєкт Tilenga, який частково розташовано у національному парку, і запланований експортний трубопровід сирої нафти є катастрофою для планети.

«Буріння свердловин Tilenga почалося в липні 2023 року, а видобуток планується розпочати 2025 року. Загалом на Tilenga буде пробурено 420 свердловин», — сказав представник TotalEnergies.

TotalEnergies і її партнер, китайська CNOOC, заявили, що видобуток на Тіленга досягне піку в 190 тис. барелів на день (б/д).

Tilenga – один із двох нафтових проєктів Уганди. Комерційне буріння на Kingfisher, другому проєкті, який контролює CNOOC, почалося в січні.

Коаліція груп впливу на навколишнє середовище заявила в середу, що буріння в національному парку Мерчисон-Фоллз (MFNP) і пов’язаний з ним нафтопровід завдають шкоди глобальним зусиллям скоротити залежність від викопного палива й спустошать екосистему парку.

«Рішення TotalEnergies та її партнерів бурити нафту в межах MFNP, ігноруючи при цьому збереження біорізноманіття, зміну клімату й соціально-економічні ризики... прямо суперечить глобальній нагальності захисту наших диких просторів, що залишилися, і зменшенню залежності від викопного палива», – йдеться в повідомленні.

TotalEnergies заявляє, що прагне захищати біорізноманіття парку, і що розвиток буде обмежено територією, яка становить менше 1% території парку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти