У початок

Французька TotalEnergies інвестує мільярди в Нігерію

Французький енергетичний гігант TotalEnergies готовий інвестувати $6 млрд (5,5 млрд євро) протягом кількох років у нафтову й енергетичну промисловість Нігерії, особливо в газові й морські проєкти, повідомляє французьке інтернет-видання RFI.

Нігерія, провідна економіка Африки і великий виробник нафти, прагне залучити більше іноземних інвестицій після того, як президент Бола Ахмед Тінубу прийшов на посаду в травні з низкою економічних реформ.

Останніми роками видобуток сирої нафти країною-членом ОПЕК скорочується через масові крадіжки з трубопроводів і напади, а також високі експлуатаційні витрати і бюрократію, що стримує іноземних інвесторів.

Оголошення Total слідує за схожою обіцянкою Shell на початку цього місяця, яка розглядає $6 млрд у шельфових, газових і скраплених газових проєктах.

Тінубу зустрівся з генеральним директором Total Energies Worldwide Патріком Пуйанном для перемовин у столиці Абуджі в понеділок.

«Ми прагнемо усунути всі павутини й антиінвестиційні перешкоди в нафтовій і газовій промисловості. У нас є чіткий шлях, яким ми прагнемо рухатися. Ми готові працювати з вами», — сказав Тінубу після зустрічі з командою Total.

Згідно із заявою президента Нігерії, Пуянн сказав Tinubu, що Нігерія «дуже важлива» для Total Energies, оскільки на неї припадає від 8-ми до 10% загального світового виробництва компанії.

«Ми готові інвестувати $6 млрд у найближчі роки. Ми активно розглядаємо можливість більш глибоководного видобутку й видобутку газу на місцевості», — сказав він.

Новий закон Нігерії – про нафтову промисловість, – ухвалений 2021 року після років обговорень і затримок, спрямовано на залучення більше іноземних інвестицій у нафтовий сектор за допомогою поправок до правил, роялті й податків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти