У початок

Французька TotalEnergies готова стримувати ціни на пальне на своїх АЗС

Французька енергетична компанія TotalEnergies готова стримувати ціни на пальне на своїх АЗС на рівні 1,99 євро за літр до кінця року, повідомив голова компанії Патрік Пуйянне.

У вересні компанія оголосила про продовження заходів зі стримування цін на бензин на своїх автозаправках у Франції на рівні 1,99 євро за літр бензину або дизелю на термін «після 2023 року» через високі ціни, що зберігаються в країні.

«Так, звичайно. Я вже казав про це, я думаю, що це захід, який цінують наші клієнти й споживачі. Це довгострокове зобов'язання… Цей захід захищає французів, особливо з урахуванням децентралізованості, це хороший захід, і я готовий його продовжити», — сказав Пуйянне в ефірі телеканалу BFM Business, відповідаючи на запитання, чи компанія розглядає можливість продовжувати стримувати ціну на пальне до кінця поточного року.

Він зазначив, що захід усе ще діє «на близько 200 станцій», тоді як у вересні його було запроваджено на 2-3 тисячах АЗС компанії.

У лютому 2023 року енергетична компанія оголосила, що запроваджує обмеження вартості літра бензину або дизелю на рівні 1,99 євро. Дію цього заходу планувалося поширити до кінця минулого року. Обмеження на вартість палива запроваджувалося, щоб «захистити клієнтів від надто високих цін». Рішення було ухвалено на тлі заклику президента Франції Еммануеля Макрона запровадити знижки на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти