У початок

Фінська Neste планує повністю припинити переробку нафти

Фінська Neste, провідний світовий виробник відновлюваного дизельного палива й екологічно чистого авіаційного палива, запускає дослідження з переведення свого єдиного НПЗ у Фінляндії на переробку відновлюваних джерел енергії. Про це повідомляється у понеділок у прес-релізі компанії.

«Neste планує значно збільшити виробництво відновлюваних джерел енергії і замкнутого циклу в Порвоо у довгостроковій перспективі. Вивчена трансформація розпочнеться зі спільної переробки як відновлюваної, так і звичайної сировини і може бути продовжена модернізацією існуючих установок на пізнішому етапі з довгостроковим потенціалом потужності від 4 мільйонів тонн на рік», —  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що трансформація призведе до припинення переробки сирої нафти в Порвоо в середині 2030-х років.

Наразі Neste має глобальні виробничі потужності з виробництва відновлюваних продуктів обсягом 3,3 мільйона тонн на рік на кількох майданчиках: на власних заводах у Сінгапурі, Роттердамі й фінському Порвоо, а також на спільному підприємстві з Marathon у Мартінесі (Каліфорнія).

Очікується, що виробничі потужності відновлюваних продуктів буде збільшено до 5,5 млн тонн до кінця 2023 року та до 6,8 млн тонн до кінця 2026 року.

Neste — провідний світовий виробник відновлюваного дизельного палива і екологічно чистого авіаційного палива, виробник біопалива й біопластиків, займається нафтопереробкою і роздрібною торгівлею паливом через власну мережу АЗС у країнах Балтії й Фінляндії.

2021 року виручка Neste склала 15,1 млрд євро, при цьому 94% порівнянного операційного прибутку компанії припало на продукти з відновлюваних джерел енергії. Найбільший власник компанії (46,49%) – уряд Фінляндії. Акції торгуються на біржі Nasdaq.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти