У початок

Фінська Gasum форсує виробництво біогазу

Фінська державна енергетична компанія і постачальник СПГ Gasum інвестує 27 млн євро ($29,5 млн) у розширення й удосконалення існуючих біогазових установок у Швеції й Фінляндії, повідомляє LPN Prime.

Відповідно до заяви Gasum, мета трьох проєктів полягає в тому, щоб збільшити виробництво біогазу на 60 гігават-годин (ГВт•год) на рік загалом, а також поліпшити переробку дигестату для покращення виробництва перероблених поживних речовин.

Перші інвестиції включають розширення потужностей плану Orebro у Швеції для збільшення виробництва стисненого біогазу (CBG) на 17 ГВт•год на рік, а також покращення переробки дигестату.

Gasum планує розпочати будівельні роботи восени цього року і завершити їх до літа 2024 року.

Крім того, Gasum розширить потужності свого заводу в Оулу у Фінляндії, щоб збільшити виробництво CBG на 23 ГВт•год на рік і покращити переробку дигестату в міру збільшення обсягів.

Будівельні роботи розпочнуться восени 2023 року, а Gasum планує завершити їх навесні 2024 року.

Відповідно до третього проєкту Gasum встановить і модернізує установку на своєму заводі Vehmaa у Фінляндії, щоб дати змогу заводу виробляти CBG замість електроенергії й тепла.

Виробництво станції становитиме 20 ГВт•год CBG на рік.

Gasum розпочав будівельні роботи в травні 2023 року і планує завершити модернізацію на початку 2024 року.

Постачальник СПГ і біо-СПГ каже, що збільшення виробництва існуючих біогазових установок є частиною його стратегічної мети вивести на ринок 7 ТВт•год відновлюваного газу на рік до 2027 року.

Досягнення цієї мети означало б щорічне кумулятивне скорочення викидів вуглекислого газу на 1,8 млн тонн для клієнтів Gasum, стверджує компанія.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти