У початок

Ferrari презентує перший власний позашляховик (фото)

Італійський виробник спортивних автомобілів Ferrari N.V. планує представити новий автомобіль, який за своїми характеристиками буде нагадувати кросовер (позашляховик), у вересні цього року.

У компанії планують, що у продаж суперкросовер надійде 2023 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нова модель під назвою Purosangue перебуває у розробці вже давно, в ЗМІ навіть публікували зображення прототипа.

Кросовери є локомотивом зростання автомобільного ринку останніми роками. Свої «паркетники» почали випускати навіть компанії, які зазвичай не асоціюються з позашляховиками, зокрема Bentley й Lamborghini, головний конкурент Ferrari у сегменті спорткарів.

Під час заходу для інвесторів керівництво Ferrari також анонсувало появу першої повністю електричної моделі автомобіля 2025 року. Зараз компанія випускає чотири гібридних моделі, включаючи флагманську SF90 Stradale.

Ferrari очікує, що до 2026 року 40% автомобілів, що продаються, матимуть традиційні двигуни внутрішнього згоряння, 55% складуть гібриди, 5% – електрокари. До 2030 року компанія розраховує збільшити частку електрокарів у продажу до 40%.

Згідно з новим прогнозом, середньорічні темпи зростання виручки в найближчі п'ять років становитимуть близько 9%, і сукупний показник досягне 6,7 млрд євро в 2026 році. Також компанія планує за цей період збільшити рентабельність до 27-30% операційного прибутку, порівняно з 25% минулого року, що стало рекордним показником в її історії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти