У початок

Exxon розглядає можливість продажу частки LNG-терміналу в Італії

Exxon Mobil Corp розглядає можливість продажу своєї контрольної частки головного регазифікаційного терміналу Італії в рамках більш широкої стратегії вилучення з непрофільних активів, йдеться в заяві компанії в середу.

За даними Reuters, термінал скрапленого природного газу (СПГ) у Ровіго належить дочірній компанії Exxon ExxonMobil Italiana Gas (70,7%), дочірній компанії QatarEnergy Qatar Terminal Company Limited (22%) і Snam Spa (SRG.MI) (7,3%).

Snam, італійський оператор газової мережі, має першочергове право на відмову, якщо партнер вирішить відмовитися.

Exxon заявила, що перевіряючи ринковий інтерес, вона не прийняла рішення про потенційний продаж і не визначила покупця на цій ранній стадії.

«Подібні випробування відповідають нашій цілеспрямованій інвестиційній стратегії, підкреслюючи нашу готовність відчужувати непрофільні активи тим, хто може отримати більшу цінність», – сказала представник Exxon Меган Макдональд.

Офшорний термінал, яким керує італійська компанія Terminale GNL Adriatico, розташовано у північній частині Адріатичного моря, приблизно за 15 км від Порто-Віро в регіоні Венето. Нещодавно потужність регазифікації об’єкта було розширено до 9 млрд кубометрів природного газу на рік.

Будь-яка транзакція не вплине на імпорт СПГ Exxon на адріатичний СПГ-термінал або на її інтерес до італійського і європейського ринків як постачальника природного газу, заявили в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти