У початок

Exxon планує інвестувати в нафту Нігерії $10 млрд

Exxon Mobil Corp запропонувала інвестувати $10 млрд в офшорні нафтові операції у рамках нового інвестиційного поштовху в Нігерії, заявив 26 вересня речник президента з посиланням на керівництво компанії.

Як повідомляє Reuters, про інвестиції було оголошено під час перемовин між віцепрезидентом Нігерії Кашимом Шеттімою і генеральним директором операцій Exxon у Нігерії Шейном Гаррісом на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку 25 вересня, заявив речник президента Стенлі Нквоча.

Exxon планує зосередитися на розвитку свого проєкту Owo, значного глибоководного проєкту, вартість якого оцінюється в $10 млрд.

Виробник також планує витрачати $2,5 млрд на рік, щоб збільшити видобуток нафти на 50 тис. барелів на день (б/д) протягом наступних кількох років і підтримувати свою діяльність у Нігерії, попри згоду продати свої наземні активи Seplat Energy за $1,3 млрд.

«Exxon тісно співпрацює з офісом президента Нігерії, щоб «забезпечити сприятливі фінансові домовленості, які зроблять можливими ці значні інвестиції», — сказав Гарріс.

Видобуток нафти, на який припадає основна частина державних доходів Нігерії й іноземної валюти, зріс на 10,15% у ІІ кварталі, в середньому на 1,41 млн б/д, порівняно з 1,22 млн б/д роком раніше.

Але найбільший виробник нафти в Африці все ще бореться з проблемами у своїй нафтовій промисловості, включаючи великомасштабні крадіжки й саботаж, попри ухвалення закону три роки тому, щоб зменшити регуляторну невизначеність і залучити інвестиції.

«Ця потенційна інвестиція ExxonMobil ідеально узгоджується з баченням адміністрації президента Бола Тінубу щодо більш сприятливої для інвестицій Нігерії, — сказав Шеттіма. — Ми прагнемо створити сприятливе середовище для таких трансформаційних проєктів».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти