У початок

Equinor вивчає змогу продажу активів в Азербайджані на $1 млрд

Норвезька компанія Equinor ASA вивчає можливість продажу свого бізнесу в Азербайджані, зокрема частки в нафтовому проекті «Азері-Чираг-Гюнешлі», повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

«Зі слів джерел, норвезька енергетична компанія працює з Jefferies Financial Group Inc., щоб оцінити інтерес покупців до активів, включаючи 7,27%-ву частку в блоці родовищ Азері-Чираг-Гюнешлі. З їхніх слів, у результаті операції активи може бути оцінено приблизно в $1 млрд», – зазначає видання.

Джерела агентства заявляють, що найближчими тижнями має бути подано заявки на активи Equinor, «обговорення тривають, і немає впевненості, що вони приведуть до операції».

Equinor здійснює діяльність в Азербайджані з 1992 року і є одним із найбільших іноземних інвесторів в економіку країни. Сьогодні Equinor має 7,27%-ву частку в проєкті розробки блоку родовищ Азері-Чираг-Гюнешлі, а також у проєкті трубопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан з часткою 8,71%.

Держнафтокомпанія Азербайджану (ГНКАР) та Equinor 2018 року підписали контракт типу Production Shearing Agreement (PSA, УРП) на розвідку й розробку блоку перспективних структур Ашрафі – Дан Улдузу – Айпара та Risk Service Contract на розробку родовища Карабах. Для реалізації проєкту ДНКАР й Equinor створили операційну компанію на паритетних частках (50% на 50%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти