У початок

Enwell Energy plc зменшила видобуток удвічі

Нафтогазова компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy Вадима Новинського, у третьому кварталі 2022 року зменшила сумарний середньодобовий видобуток і виробництво вуглеводнів на 49,5% порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 2,59 тис. барелів нафтового еквіваленту (boepd).

Згідно із повідомленням компанії на Лондонській фондовій біржі, весь видобуток провадився на Мехедівсько-Голотовщинському і Свиридівському родовищах, тоді як на Васищевському він відновився лише у жовтні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зокрема середньодобове виробництво газу Enwell Energy склало 10,9 млн куб. футів (-53,6%), конденсату – 453 барелі на день (bbl/d) (-41,4%), скрапленого природного газу (LPG) – 297 bbl/d (+6,8%).

У компанії пояснюють падіння видобутку порушенням виробничої діяльності на родовищах, неможливістю проводити певні ремонтно-відновлювальні роботи, закриттям Васищевського родовища з лютого, а також призупиненням буріння нових свердловин.

Enwell також зауважує, що внаслідок розв'язаної росією війни в Україні значно впало внутрішнє споживання газу.

Згідно з повідомленням компанії, станом на 30 вересня 2022 року грошові ресурси Enwell становили приблизно $78,6 млн, включаючи $20,9 млн в українській гривні й залишок обсягом $57,7 млн ​​у доларах США, фунтах стерлінгів і євро.

Як повідомлялося, нафтогазова компанія Enwell Energy plc з активами України, що входить до групи Smart Energy Вадима Новинського, за підсумками роботи у 2021 році збільшила чистий прибуток у 16 ​​разів – до $51,12 млн.

2021 року Enwell збільшила сумарний середньодобовий видобуток і виробництво вуглеводнів на 4,2% порівняно з 2020 роком – до 4,73 тис. boepd. У середині березня цього року у повідомленні про часткове поновлення роботи компанія вказувала, що видобуток становив близько 1,6 тис. boepd.

Акції компанії після початку війни й повідомлення про припинення видобутку здешевшали до 15 пенсів за штуку, тоді як напередодні війни котирувалися за 25-26 пенсів. Нині їхня ціна повернулася до 23,7 пенса за штуку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти