У початок

Нафта перейшла до зростання, Brent здорожчала до $92,8 за барель

Ціни на нафту почали помірно зростати під час торгів у четвер, відновлюючись після зниження протягом трьох попередніх сесій.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 15:06 кск підвищилися на $0,38 (0,41%) – до $92,83 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $0,28 (0,32%) – до $87,55 за барель.

У середу Brent здешевшала на 2%, WTI – на 2,3%, обидві марки завершили у мінусі третю сесію поспіль.

Увагу трейдерів у четвер спрямовано на доповідь Міністерства енергетики США щодо запасів енергоносіїв у країні за минулий тиждень, яку буде опубліковано о 18:00 за київським часом у четвер.

Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, прогнозують тижневе підвищення запасів нафти в Штатах на 2,2 млн барелів, а також зниження резервів бензину і дистилятів відповідно на 2,1 млн і 2,3 млн барелів.

Дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені напередодні, показали збільшення запасів нафти в США за тиждень, що завершився 7 жовтня, на 7,1 млн барелів після зниження на 1,77 млн барелів тижнем раніше.

Тим часом Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у середу знизило на 100 тис. барелів на добу (б/д) прогноз зростання попиту на нафту в 2022 році, до 99,6 млн б/д. Таким чином, 2022 року МЕА очікує зростання попиту на нафту у світі на 1,9 млн б/д проти 2 млн б/д місяцем раніше. Оцінку попиту на нафту у світі на 2023 рік було знижено з 101,8 млн б/д до 101,3 млн б/д.

Агентство зазначає, що оцінку світового попиту було скориговано у зв'язку з погіршенням стану світової економіки, а також зростанням цін на пальне через ухвалений план ОПЕК+ зі зниження видобутку.

«Перспективи сталого зростання швидко сходять нанівець в умовах постійного інфляційного тиску, кількісного посилення жорсткості, регулярних підвищення вартості запозичень, сильного долара й пов'язаних із коронавірусом обмежень у Китаї, другій за величиною економіці світу», – зазначив аналітик PVM Тамаш Варга.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти