У початок

Eni у червні-липні продала в Європу 2 млн барелів венесуельської нафти

Італійська Eni після дозволу США постачати венесуельську нафту в Європу продала на цьому ринку в червні-липні 2,1 млн барелів за 200 млн євро, випливає зі звіту компанії.

«Венесуела на цю мить переживає структурну економічну й фінансову кризу через скорочення нафтових надходжень, які є основним джерелом доходів країни, багато в чому через наслідки санкцій США, які заблокували доступ до фінансування, потрібного для розробки запасів, що призвело до падіння рівня видобутку. Санкційний режим створює ризик для окупності інвестицій Eni у три великих проєкти: морське газове родовище Perla, що експлуатується СП з Repsol, – Cardon IV, нафтові родовища Junin 5 на суші й Corocoro на шельфі. В останні роки три проєкти піддавалися списанню з рекласифікацією великих до категорії «ймовірних» у зв'язку з невеликими перспективами видобутку», – пояснює компанія.

У результаті взаємодії з Державним департаментом США з метою виявлення можливих рішень для забезпечення й відшкодування стійких постачань газу на місцевий ринок, які не підпадають під санкції, Eni та її партнер в СП Cardon IV у травні 2022 року домоглися дозволу на отримання від венесуельської PDVSA платежів у натуральній формі нафтою, повідомляється у звіті. За вирахуванням суми реалізованої сировини непогашена дебіторська заборгованість у частці Eni з постачання газу Cardon IV становила приблизно $1,3 млрд.

Процес компенсації нафтою боргу за постачений газ було припинено два роки тому, коли Вашингтон посилив санкції проти Венесуели.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти