У початок

Eni отримала рекордний річний прибуток завдяки високим цінам на нафту й газ

Eni SpA опублікувала рекордний річний прибуток через високі ціни на нафту й газ, незважаючи на відсутність оцінок за четвертий квартал, повідомляє Bloomberg.

Італійський енергетичний гігант пішов за своїми аналогами із зірковими прибутками у 2022 році після повномасштабного вторгнення росії в Україну, що призвело до стрімкого зростання вартості ключових товарів. Хоча вартість енергії впала в останні місяці, російсько-українська війна загрожує довгостроковим потрясінням, яке може утримувати ціни на високому рівні протягом багатьох років.

Скоригований чистий прибуток Eni у четвертому кварталі склав 2,5 млрд євро ($2,6 млрд), що не відповідає середній оцінці аналітиків у 2,6 млрд євро. За весь рік ця цифра склала 13,3 млрд євро, що є рекордом.

Реакція компанії на енергетичну кризу стала «важливою рушійною силою» продуктивності газового бізнесу Eni, заявив у четвер головний виконавчий директор Клаудіо Дескальці.

Eni взяла на себе зобов’язання покращити енергетичну безпеку Італії, забезпечивши постачання газу з Африки, щоб замінити російський імпорт протягом наступних кількох років. Відповідно до заяви, прибуток від розвідки й видобутку до сплати відсотків і податків зріс більш ніж на 70% порівняно з роком раніше і склав 16,4 млрд євро.

Пізніше в четвер Eni оприлюднить свою бізнес-стратегію на 2023-2026 роки, зосередивши увагу на потенціалі додаткового викупу акцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти