У початок

Експорт СПГ із США зростає в травні, оскільки Freeport LNG повертається до виробництва

Згідно з попередніми даними LSEG, експорт скрапленого природного газу (СПГ) із США відновився у травні, оскільки Freeport LNG, другий за величиною експортер охолодженого газу в країні, повернувся до повного виробництва й збільшився обсяг постачань в Азію.

США – найбільший у світі експортер СПГ і ключовий постачальник у Європу після повномасштабного вторгнення росії в Україну, але загальний експорт скорочувався чотири місяці поспіль цього року, показали дані фінансової компанії в понеділок.

На деяких заводах, а також на Freeport LNG було проведено роботи з технічного обслуговування через механічні проблеми, які призвели до того, що три з його технологічних установок було відключено майже на два місяці, що сприяло спаду до квітня.

Згідно з даними LSEG, експорт СПГ США підскочив до 7,60 млн метричних тонн у травні з 6,19 млн т у квітні й трохи нижче за 7,61 млн т, експортованих у березні.

Freeport LNG, який може виробляти 15 млн метричних тонн на рік, повернувся до повного виробництва 10 травня.

Минулого місяця американські експортери скористалися вищими спотовими цінами в Азії, відправивши 3,15 т, або 41% від загального експорту, порівняно з 2,02 млн т, або 32,6% у квітні. Більшість суден пройшли довгий шлях повз південноафриканський мис Доброї Надії, щоб дістатися до місця призначення, показали дані відстеження руху суден.

Минулого місяця спотові ціни в Азії зросли через стійкий попит, оскільки спекотна погода збільшила потребу в електроенергії, а покупці скористалися нижчими цінами на СПГ порівняно з тим самим періодом 2023 року.

Європа залишалася найбільшим експортним ринком у травні з 3,18 млн т, або трохи менш як 42%, порівняно з 3,25 млн т, або 52,5% від загального обсягу у квітні, і 4,31 млн т, або близько 57%, у березні. Дані показали, що обсяги ледве випереджають експорт до Азії.

Експорт СПГ із США до Латинської Америки й Карибського басейну також збільшився. Травневий експорт охолодженого газу до Америки зріс до 940 тис. т, або 12% від загального обсягу продажів, порівняно з 850 тис. т у квітні, свідчать дані відстеження руху суден.

Згідно з даними LSEG, потоки газу до семи великих американських заводів з експорту СПГ зросли до 12,9 млрд кубічних футів на день (bcfd) у травні з 11,9 bcfd у квітні після повернення заводу Freeport LNG потужністю 2,1 bcfd у Техасі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти