У початок

Експорт СПГ із США зменшився в червні через ремонти на заводах

Експорт скрапленого природного газу (СПГ) США впав у червні до 7,11 млн т із 7,60 млн т у травні, оскільки кілька заводів розпочали технічне обслуговування, за даними LSEG.

США збільшили експорт до Азії, де ціни були вищими, надавши постачання охолодженого газу на цей континент нарівні з Європою.

США є найбільшим у світі експортером СПГ і ключовим постачальником до Європи після вторгнення росії в Україну, але загальний експорт скорочувався протягом чотирьох місяців поспіль, за даними LSEG.

Згідно з даними LSEG, вони відновилися в травні, а потім знову впали в червні.

Кілька СПГ-заводів США, включаючи Freeport LNG і Cheniere Energy в Корпус-Крісті, а також трубопроводи, пройшли технічне обслуговування в червні, що призвело до скорочення постачання.

На Cameron LNG, Sabine Pass Cheniere та Calcasieu Pass Venture Global у Луїзіані також тривали роботи.

Аналітики фінансової компанії Tudor, Pickering, Holt & Co пишуть, що перебої вплинули на попит на природний газ для живлення заводів скрапленого природного газу. У червні потоки газу становили 12,3 млрд кубічних футів на день (bcfpd) або 84% оціночної потужності використання.

«Кілька проектів скрапленого природного газу спостерігали зниження потоків, серед яких помітні перевал Калькасьє (-150 мм куб. футів), перевал Сабін (-160 мм куб. футів) і Кемерон (-100 мм куб. футів), пишуть аналітики TPH.

Дещо більша частка експорту СПГ США в Азію в червні, порівняно з травнем. Близько 2,98 т, або 42% червневого експорту, було спрямовано до Азії, порівняно з 41% загального експорту США у травні, показали дані LSEG.

«Азія залишається кращим пунктом призначення для вантажів скрапленого природного газу (FOB) США, оскільки арбітраж залишається відкритим у червні для транспортування у серпні та вересні», — сказав старший аналітик Rystad Energy Масанорі Одака в оновленому звіті для клієнта наприкінці минулого місяця.

Більшість американського експорту до Азії продовжувала здійснюватися довшим шляхом – повз мис Доброї Надії. Проте, за даними відстеження суден LSEG, був принаймні один вантаж, який вирушив до Азії через Суецький канал.

Згідно з даними LSEG, Європа, головний напрямок експорту СПГ із США, склала 2,99 т, або 42% загального червневого експорту, що відповідає рівням попереднього місяця.

Експорт США до Латинської Америки залишився на стабільному рівні 870 тис. т, або трохи більше 12%  загального експорту. За даними LSEG, Близький Схід забрав три вантажі загальною кількістю 210 тис. т СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти