У початок

Експорт СПГ із США скоротився у вересні через ремонт заводів

Згідно з даними фінансової компанії LSEG, експорт скрапленого природного газу в США у вересні дещо впав, оскільки технічне обслуговування заводів скоротило виробництво, тоді як Європа залишалася провідним напрямком.

Заводи на узбережжі Мексиканської затоки минулого місяця не постраждали від ураганів, що допомогло США зберегти статус найбільшого у світі експортера СПГ.

Згідно з даними LSEG, експорт переохолодженого газу впав до 7,26 млн метричних тонн у вересні, трохи менше, ніж у серпні, коли США продали 7,48 млн тонн.

Завод Cove Point американської енергетичної компанії Berkshire Hathaway Energy, який закрився в Мериленді на осіннє технічне обслуговування, згідно з повідомленням для клієнтів, спричинив найбільше скорочення.

За даними LSEG, природний газ, що надходить на завод, скоротився майже до нуля з середнього показника 0,7 млрд кубічних футів на день (bcfd).

Урагани «Хелен» і «Франсин» завдали значних збитків у кількох частинах США, але об’єкти СПГ на узбережжі Мексиканської затоки уникли прямого впливу.

Європа знову стала улюбленим пунктом призначення для СПГ із США з 3,2 тонни, або трохи менш як 42% від загального обсягу експорту, постаченого на континент, порівняно з 2,92 тонни, або 39%, у серпні.

Середня ціна на СПГ для Європи на голландському хабі становила у вересні $11,75 за ммБТЕ, порівняно з $12,40 у серпні. В Азії японсько-корейський індекс JKMc1 становив у середньому $13,41 за ммБТЕ проти $13,30 у серпні.

Теоретично арбітраж віддавався на користь Азії, але згідно з дослідженням S&P 2023 року відправлення танкера СПГ із США до Азії коштує вдвічі дорожче, ніж у Європу, що робить арбітраж менш прибутковим.

Принаймні два вантажі, які спочатку прямували до Азії у вересні, було переспрямовано у Європу, показали дані відстеження руху суден LSEG.

Згідно з даними LSEG, експорт СПГ в Азію у вересні знизився до 2,96 млн тонн з 3,19 млн тонн у серпні.

Цифри також показали, що Індія імпортувала щонайменше 11 вантажів, або 25% усього СПГ, закупленого Азією.

Експортери СПГ із США також збільшили продажі в Латинську Америку, при цьому цей регіон зайняв майже 15%. Згідно з даними, основними пунктами призначення були Бразилія й Колумбія, а також інші продажі на Ямайку, Панаму і Домініканську Республіку.

Він також показав, що два вантажі було відправлено у Йорданію і один – у Єгипет. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти