У початок

Експорт саудівської нафти в травні впав до мінімуму за 19 місяців

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії в травні впав до 19-місячного мінімуму, згідно з даними Ініціативи даних об'єднаних організацій (JODI), оскільки дешева російська нафта привабила деяких великих азіатських покупців. Про це повідомляє Reuters.

Експорт сирої нафти з найбільшого у світі експортера в травні впав до 6,93 млн барелів на добу, що є найнижчим показником з жовтня 2021 року, і знизився приблизно на 5,3% з 7,32 млн барелів на добу в квітні.

Щомісячні дані про експорт надаються Ер-Ріядом і іншими членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) JODI, яка публікує їх на своєму веб-сайті.

Видобуток сирої нафти в Саудівській Аравії скоротився на 502 тис. барелів на добу з квітня до 9,96 млн барелів на добу в травні, а запаси впали на 1,16 млн барелів — до 148,24 млн.

Вітчизняні нафтопереробні заводи переробляли на 100 тис. барелів на добу менше — 2,59 млн барелів на добу, тоді як пряме спалювання сирої нафти зросло на 89 тис. барелів на добу в травні — до 478 тис. барелів на добу. Експорт нафтопродуктів країни впав на 174 тис. барелів на добу — до 1,37 млн барелів на добу в травні.

Індійський імпорт нафти з росії зріс до нового рекордного рівня в травні, ще більше зменшивши частку близькосхідних і африканських сортів, свідчать дані, отримані з торгових і промислових джерел минулого місяця.

Китайський імпорт нафти з росії також підскочив до рекордного рівня в травні, згідно з даними уряду Китаю, оскільки приватні нафтопереробники знижували поставки нафти ESPO й Urals під санкції.

Раніше цього місяця Саудівська Аравія продовжила добровільне скорочення видобутку на 1 млн барелів на добу до серпня, тоді як росія й Алжир добровільно зголосилися знизити серпневий рівень видобутку й експорту на 500 тис. барелів на добу і 20 тис. барелів на добу відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти