У початок

Експорт російського газу до Європи в травні впав на 15%

Експорт природного газу через трубопровідний транспорт у Європу російською енергетичною групою «газпром» у травні знизився на 14,7% порівняно з квітнем, показали розрахунки Reuters на основі обсягів, що постачаються через Україну й газопровід «Турецький потік» у четвер.

Вимірювальний пункт «Суджа» на російсько-українському кордоні, а також трубопровід «Турецький потік», який прокладено дном Чорного моря, єдині діючі маршрути російського газу в Європу.

Розрахунки, що ґрунтуються на даних європейської газотранспортної групи Entsog і щоденних звітах «газпрому» про його транзит через Україну, показали, що середньодобовий експорт російського газу в Європу по трубопроводах знизився минулого місяця до 64,5 млн кубометрів з 75,6 млн кубометрів у квітні.

«Газпром» призупинив розкриття своїх експортних даних. Компанія не відповіла на запит про коментар.

Загальні постачання «газпромом» природного газу до Європейського Союзу становили близько 2 млрд кубометрів у травні, порівняно з 2,3 млрд кубометрів у квітні.

Експорт російського трубопровідного газу до Європи з початку року досяг близько 10,1 млрд кубометрів. За весь 2022 рік постачання склали 62 млрд куб.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти