У початок

Експорт нафти з Венесуели у червні перевищив 700 тис. б/д

Експорт нафти з Венесуели в червні зріс на 8% порівняно з травнем і склав понад 700 тис. барелів на добу (б/д). Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що нарощування експорту відбулося завдяки перезапуску ключового підрозділу компанії PDVSA з переробки сирої нафти і швидшому дозволу на вантажі, що відправляються з берегів Венесуели.

Згідно з даними й документами, у червні з портів Венесуели відправилося 37 вантажів, які перевозили 715 933 барелів на добу сирої нафти й нафтопродуктів, а також 294 тис. метричних тонн нафтопродуктів.

Основним пунктом призначення венесуельського експорту, як безпосередньо, так і через перевантажувальні центри, такі як Малайзія, був Китай. Експорт Chevron дещо знизився, до приблизно 134 тис. б/д зі 150 тис. б/д у травні, тоді як постачання до союзника Куби минулого місяця зросли приблизно до 75 тис. б/д порівняно з 58 тис. б/д в травні.

Минулого місяця іранські компанії отримали близько 131 тис. барелів нафти й мазуту в рамках угоди про обмін, яка також дозволила PDVSA скинути 2,1 млн барелів іранського конденсату за останні тижні. Крім того, Chevron постачила своїм спільним підприємствам 450 тис. барелів важкої нафти США, як показали дані про відвантаження.

Експорт нафти з Венесуели в першому півріччі становив у середньому 670 тис. б/д, що майже на 15% вище порівняно з 585 тис. б/д за аналогічний період 2022 року.

Нагадаємо, завод із переробки сирої нафти потужністю 150 тис. б/д, яким керує PDVSA й російська державна компанія «росзарубєжнєфть», відновив роботу в середині червня після грудневої пожежі, яка завдала значних збитків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти