У початок

Експорт LPG з США у Європу зростає на тлі скорочення виробництва в Північному морі

У жовтні спостерігається збільшення обсягів постачань скрапленого газу з США в Європу. Про це йдеться у звіті агенції OPIS, підготовленому для enkorr. Імпорт LPG у Північно-Західну Європу з США в жовтні досяг приблизно 550 тис. тонн, тоді як у вересні в регіон було доставлено 520 тис. тонн продукту.

Особливістю імпорту в жовтні й вересні були постачання середнього розміру газовозів (MGC). Цього місяця сім із 16-ти доставлених і очікуваних вантажів — це партії розміром MGC. Наприкінці минулого тижня місячний тайм-чартерний еквівалент для MGC порівняно з VLGC становив менше за половину, причому джерела вказують на триваючі затримки в Панамі, які підвищили ставки в секторі великих суден.

Додатковим чинником збільшення перевезень середніми танкерами стало скорочення постачань скрапленого газу з регіону Північного моря. Нижчі обсяги виробництва змусили компанії, що використовують судна MGC, шукати вантажі в США для доставки в Європу.

Постачання скрапленого газу в Північному морі в жовтні досягло приблизно 245 тис. тонн. Згідно із записами OPIS, це помітно менше порівняно з 380 тис. тонн на місяць у 4 кварталі 2021 року.

Повторне закачування скрапленого газу в потік природного газу залишається фактором для експорту скрапленого газу з Північного моря, оскільки ціни на природний газ були вищими, ніж ціни на пропан і бутан на основі FOB, що спонукало виробників повторно закачувати частину виробленого скрапленого газу, де він знаходить більшу цінність.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти