У початок

Експорт казахстанської нафти через КТК здійснюється в штатному режимі

Експорт казахстанської нафти через трубопровідну систему Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) здійснюється у штатному режимі. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики Казахстану, передає «Інтерфакс-Україна».

«Наразі експорт казахстанської нафти через трубопровідну систему АТ «КТК-Р» здійснюється у штатному режимі», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, КТК за рішенням приморського районного суду новоросійська від 6 червня призупинить діяльність морського терміналу на 30 діб для усунення порушень, виявлених ространснаглядом.

Консорціум уже спрямував до суду клопотання з проханням призупинити виконання рішення суду про адміністративне зупинення діяльності морського терміналу на 30 днів. КТК просить призупинити виконання рішення суду до моменту набрання законної сили судовим актом, який буде винесено за результатами розгляду скарги на постанову.

У травні ространснагляд виявив у КТК кілька документарних порушень щодо Плану ліквідації аварійних розливів нафти і згодом у суді зажадав призупинити діяльність консорціуму для усунення цих порушень.

КТК — основний експортний маршрут для казахстанської нафти, на неї припадає понад 80% від обсягів, що прокачуються трубопроводом. Потужність магістралі – 67 млн ​​тонн нафти на рік.

Акціонери КТК: російська федерація (24% в управлінні «транснєфті» (7% на балансі) — 31%, Казахстан (представлений «Казмунайгазом» — 19% і Kazakhstan Pipeline Ventures LLC — 1,75%) — 20,75%, Chevron Caspian Pipeline Consortium Company — 15%, LUKARCO B.V. — 2% і Oryx Caspian Pipeline LLC — 1,75%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти